Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
TAVUK SARMA-DOMATESLİ PİLAV-ELMA TATLISI
7 Mayıs 2015 Perşembe

TAVUK SARMA

MALZEMELER

-2 adet GÜLEÇ PİLİÇ göğüs

-4 ince diyet beyaz peynir

-4 dilim dana jambon

SOSU İÇİN

-7 yemek kaşığı yoğurt

-Tuz, karabiber

-Kekik

-2 diş sarımsak

 

YAPILIŞI

-Kasaptan tavuk göğüslerini alırken incelttirin.

-Tavuk göğsünü tezgaha yayın. Ortasına jambon ve ince dilimlediğiniz peyniri yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin.

-Tüm tavukları sarın ve sardığınız tavukları fırın kabına alın.

-Yoğurdun içine 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

-İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.

 

 

DOMATESLİ PİLAV

MALZEMELER

-2 su bardağı pirinç

-Üzerine kaynamış su

-3 orta boy domates(rendelenmiş)

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-1 dolu çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1,5 su bardağı kaynamış su

-Dereotu

 

YAPILIŞI

-Pirinçlerin üzerine sıcak su koyarak 15-20 dakika bekletin.

-Domatesleri rendeleyin. Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında, domatesleri şeker ile bir taşım pişirin.

-Diğer bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını koyun ve eritin.

-Suyu süzülmüş pirinçlere tuz ekleyin. Pirinçlerin ortası şeffaf olana kadar kavurun.

-Üstüne karabiber ve domates rendesini ekleyin. En son 1,5 bardak sıcak suyu da ilave edip karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

-Pirinçlerin göz göz olması gerekiyor. Altını kapatıp üstüne havlu kağıt koyarak ağzı kapalı şekilde 5 dakika dinlendirin.

-Arzuya göre üzerine dereotu serperek servis edin.

 

 

 

 

ELMA TATLISI

MALZEMELER

-4 ekşi elma

-1 tatlı kaşığı tarçın

-1 çorba kaşığı şeker

-2 çorba kaşığı su

Üstü için:

-100 gr margarin

-1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

-200 gr un

-1 paket vanilya

YAPILIŞI

-Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra, yaprak gibi doğrayın.

-Tarçın, şeker ve suyu karıştırıp iyice elmalara bulayın.

-Tepsinin dibine döşeyin.

-Margarin veya tereyağını eritmeden katı halde ufak ufak doğrayın.

-Şeker, un ve vanilyayı çatalla ezerek iyice karıştırın sonunda bu karışım irmik görüntüsünde olacak bunu da elmaların üstüne döşeyin.

-180 derece fırında 25-30 dakika üstü kızarana kadar pişirin.

-Çıkardıktan sonra istediğiniz gibi dilimleyerek, spatula yardımıyla tabaklara servis edin.

-İsterseniz hazır krema, kremşanti veya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın