Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
30 Ekim 2015 Cuma - 08:00

YAŞASIN CUMHURİYET

Mustafa Kemal Atatürk´ün emriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet´in ilan edilişinin 92´nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Tören sonrası başta protokol olmak üzer

YAŞASIN CUMHURİYET

 

Mustafa Kemal Atatürk´ün emriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet´in ilan edilişinin 92´nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Tören sonrası başta protokol olmak üzere yüzlerce kişi birlik ve beraberlik halayına katılarak barış mesajı verdi.

Atatürk´ün Türk milleti için en uygun yönetim tarzı olarak belirlediği Cumhuriyet´in ilan edilişinin 92´nci yılında Menemen´de resmi tören gerçekleştirildi.

İlk tören çelenk sunuş

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri 28 Ekim günü Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtına resmi çelenk sunma töreniyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen resmi törende Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin Atatürk Anıtı´na çelenk sundu. Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülnasır Şimşek,  belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu.

Protokol tebrikleri kabul etti

Sabah saat 10.00´da Kaymakamlık Makamında Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut ve Belediye Başkanı Tahir Şahin ile resmi ve özel kuruluşların daire amirleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri bayramlaştı.   

Yüzlerce Menemenli Cumhuriyeti kutladı.

Protokol tebriklerin kabulünün ardından resmigeçit töreninin yapılacağı Şehir Parkı karşısı Atatürk Caddesi Park Durağına geçti. Burada askeri araca binen törende Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut ve Belediye Başkanı Tahir Şahin Atatürk Caddesi üzerinde yerlerini alan öğrencilerin, halkın ve askeri birliğin bayramını kutladılar.  

Protokolün platformda yerlerini almasının ardından sunucular Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmenleri Reşat Aslan ve Sibel Aktaş günün önemini belirten mesajları ilettiler.  Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okunup bayrağımızın göndere çekilmesiyle programa geçildi.

Şehit Kemal İlkokulu Öğrencileri İstiklal Marşına İşaret dili ile eşlik etti.

?Cumhuriyet vazgeçilmez bir değerdir?

Günün anlam ve önemini anlatmak için kürsüye gelen Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, ?Bu güzel günde, büyük tarihimiz ve şu gök kubbenin şahitliğinde, birçok yıkılışa ve dirilişe şahit olmuş milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk şahsında ifadesini bulmuş birliğimizin, şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda, Devletimizi kuranlara ve canı pahasına yaşatanlara şükran hislerimizi ifade etmek için Cumhuriyet bayramımızın 92. yılını kutlamak için toplandık.

Cumhuriyet Bayramının iki önemli anlamı vardır: Birincisi her taraftan düşman işgaline uğrayan Anadolu´nun işgalcilerden kurtulması, ikincisi de demokratik bir Cumhuriyetin ilan edilmesidir.

19 Mayıs 1919´da Atatürk´ün Samsun´a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ?Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.´ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir? dedi.

?Ülkemiz üzerine yapılacak planları birlik ve beraberliğimiz bozacaktır?

Konuşmasını sürdüren Yiğit, ?Atatürk´ün Cumhuriyet anlayışı, devletin şekliyle ilgili bir değişim olmanın ötesinde, daha büyük ve kapsamlı bir değişime tekabül etmektedir. Atatürk, şu şekilde ifade etmiştir: ?Yurdumuzu, dünyanın en mamur ve medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklara sahip kılacağız. Milli kültürümüzü, muasır medeniyet

seviyesinin üstüne çıkaracağız. Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da muvaffak olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk Milleti, millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir´ demiştir.

Büyük önder Atatürk´ün gösterdiği hedefler açısından yapacak çok işimiz var. Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti´nin her zaman iç ve dış düşmanları olmuştur ve olacaktır. Yurdumuzu parçalamak isteyen Sevr sevdalıları her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Mehmet Akif´in "top bile sindiremez" dediği toplu vuran yürekler sayesinde bu oyunlar boşa çıkarılmıştır.  Bundan sonra yapılacak planlar birlik beraberlik ve fedakarlık ile bozulmaya mahkûmdur. Birlikte yaşamak ve biz duygusunu iliklerimize kadar hissedersek tasada ve kıvançta bir diri ve iri olursak bu günlerde yaşadığımız zorlukları kısa sürede yener bu cennet vatanda müreffeh olarak Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatırız. Hiçbir olumsuzluk bizi ümitsizliğe sevk etmemelidir. Birlik beraberlik ve sevgi içinde, değerlerimize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıktıkça daha çok şey başaracağımızı göreceğiz? diye ifade etti.

?Devlet meselelerini şahsi meselelerimiz gibi savunmalıyız?

Kaymakam Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü, ?Cumhuriyetimiz ?in 92. yılını kutlarken bugünün anlam ve önemine binaen yapmamız gereken şey, hem sahip olduğumuz değerleri korumak hem de ileriye doğru bakmaktır. Bugün, her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve millî dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Dünyanın yaşadığı ve dönüşüm sürecini, ağır bedeller ödemeden, milli menfaatlerimiz ve milli hedeflerimize halel getirmeden yaşayabilmek için iyi bir tarih şuuruna ve gücüne sahip olmak zorundayız. Etrafımıza baktığımızda komşularımız içinde kendi değerlerine devletine sahip çıkmayan ve sonunda helak olan birçok insan topluluğu görmekteyiz bu acı örnekler aklımızdan hiç çıkmasın, Türk insanı entelektüel ve bilimsel birikimi ile başımızda gezen bunca gaileyi dağıtacaktır.

Türkiye´nin modern ve medeni dünyadaki yerini alması için, hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu yüzden milletimizi ve memleketimizi ilgilendiren her meseleyi, şahsî davamız kadar heyecanla ve ısrarla izlemek ve sonuç almak zorunda olduğumuzu bilmeli ve buna inanmalıyız.

Öncelikli amacımızın Cumhuriyetimizin esas sahibi Cumhur´a, Halkımıza hizmet olduğunun bilinci ile sizlere tevdi edilen görevi yerine getiriniz. Halkı kucaklayınız. Halk-Devlet birlikteliğini pekiştiren davranışlar sergileyiniz, toplumsal refah için projeler üretiniz. Halka yakın ve halkın içinde olunuz. Göreceksiniz halkımızın kendine özgü kadirşinaslığı ile sizi kucaklayacaktır? dedi.

?Cumhuriyetin geleceği gençlerimidir?

Kaymakam Yiğit konuşmasının sonunda öğretmen ve öğrencilere seslenerek, ?Sizler, Atatürk´ün deyimiyle ?Geleceğim ümidi, ışıklı çiçekleri´ siniz. M. Kemal Atatürk´ün ?Bu esen onsa bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak´ sözleri ile işaret ettiği Cumhuriyetimizin gençlerisiniz. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek sizlersiniz. Bu ülke, sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini alacaktır.

Ey Anadolu´m, güzel yurdum, Türkiye´m, sen bin yıldır milletimize Halil İbrahim sofrası oldun.

Biz çoğaldıkça sen bereketlendin. Senin suyunu içtik, senin ekmeğini yedik, senin sofranda beslendik, senin hür havanı soluduk. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı varsa , senin bu bereketli sofranın sonsuza kadar hatırı vardır.  Bu sofraya ihanet eden ya nankördür ya da gafildir? diyerek konuşmasını tamamladı.

Halk Oyunları Ekibi beğeni topladı

Sonrasında Menemen Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesindeki halk oyunları ekibinin Anadolu´muza has zeybek gösterisi, protokol ve vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Şiirlerde duygular dile geldi

İlçemizdeki Dokuz Eylül İlkokulu öğrencisi Elif Uçar, Şehit Kemal Okulu öğrencisi Deniz Şimşek ve Menemen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Hasine Uzunkaya günün anlam ve önemini belirten şiirleri okudular.

Son olarak Belediye Bandosu eşliğinde öğrencilerin, askeri birliklerin, askeri ve kamu kuruluşlarına ait araçların resmigeçit töreni gerçekleştirilerek tören sonlandırıldı.

Menemen Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından resmigeçit esnasında ?Cumhuriyeti böyle kazandık´ isimli mini tiyatro gösterisi sergilendi. Kaymakam Gülihsan Yiğit´in ve protokoldeki diğer katılımcıların duygulandığı görüldü.

Tören sonunda yapılan çağrı ile protokol ve törene katılan vatandaşlar, davul zurna eşliğinde, birlik ve beraberlik halayına katılarak barış mesajı verdi.

Buradaki törenin ardından protokol Kültür Merkezi´ne geçti. Öncelikle Menemen Anadolu Lisesi´nin hazırladığı Atatürk fotoğrafları ve öğrencilerin resimlerinden oluşan sergi gezildi. Ardından Atatürk Anadolu Lisesi´nin hazırladığı programı izlemek için salona geçildi. Burada şiirler okundu ve oratoryo sergilendi.

Haber: M. Hulusi Yılmaz

 
Menemen´e yeni sürücü kursu
 
Tekin Ailesinin Mutlu Günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
?Cumhuriyetimizin 92. Yılında Söz Veriyoruz?
?Cumhuriyetimizin 92. Yılında Söz Veriyoruz?
Sağlıkçılardan Teröre Lanet
Sağlıkçılardan Teröre Lanet
AB Projelerini Menemen´e kazandıracaklar
AB Projelerini Menemen´e kazandıracaklar
Menemen seçime hazır
Menemen seçime hazır
Çarşıda aşure hareketliliği
Çarşıda aşure hareketliliği
Yaz Saatine Seçim Ertelemesi
Yaz Saatine Seçim Ertelemesi
 Askere Gideceklere Uyarı!
Askere Gideceklere Uyarı!
Milletvekili Balbay;  ?1 Kasım´da güneş batıdan doğacak?
Milletvekili Balbay; ?1 Kasım´da güneş batıdan doğacak?
Torbalı´da İZBAN heyecanı
Torbalı´da İZBAN heyecanı
Cumhuriyet Balosu İptal Edildi
Cumhuriyet Balosu İptal Edildi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın