Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
2 Aralık 2014 Salı - 09:28

Mithat Çetin'e İkinci Defa Görev Verildi

AK Parti Menemen 5'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde serbest muhasebeci-mali müvaşir Mithat Çetin'e ikinci defa görev verildi. Genel kurulda 400 delegeden 214 delege oy kullandı.

Mithat Çetin e İkinci Defa Görev Verildi

AK Parti İlçe Başkanlığının Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz cumartesi günü Uğur Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Menemen İlçe Başkanlığının Genel Kuruluna; AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım, İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Aydın Şengül ve Rıfat Sait, İl Başkanı Bülent Delican ve yöneticileri, çevre AK Parti Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Büyükşehir ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum temsilcileri, konuklar ve delegeler katıldı.

AK Parti 5. Olağan Genel Kurulunda verilen bir önerge ile divan başkanlığına il yerel yönetimler başkanı Abdurrahman Çabuk getirildi. Divanın yerini almasıyla saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı seslendirildi. Divan Başkanı kongreyi yürütmek üzere gündemi okudu.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajının okunmasının ardından AK Parti İlçe Başkanı Mithat Çetin söz aldı.

“5 vekil yetmiyor”

1 yıldır İlçe Başkanlığı görevini yaptığını belirten Mithat Çetin, “Mithat Çetin olarak bana çok sahip çıktınız. Allah hepinizden bin kere razı olsun. Hiç biriniz benim kalbimi kırmadınız. Hep yanımda yer aldınız. Hepinize minnet borcum var. Ben size hakkımı helal ediyorum. Siz de bana helal edin. Allah birliğimiz, beraberliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

“Sayın Bakanımıza 34 projeye imza attıramamamın üzüntüsünü yaşıyorum” diyen Çetin, “İzmir kuzey bölgesine 5 milletvekili yetmiyor. 2015 Haziran seçimlerinde vekil sayımızı 7’e, 8’e çıkarmak için var gücümüzle, kol kola gönül gönüle çalışacak mıyız?” sözünü istedi.

“Ne badireler atlattık”

Ardından milletvekilleri adına söz veren Aydın Şengül, geçmişte demokrasi oyunu oynandığını belirterek, “Siz cahilsiniz, siz göbeğini kaşıyan adamsınız siz kim siyaset yapmak kim denirdi. Oysa bu kadrolarla 12 yıldır tarih yazıyoruz. Buna en büyük neden de sizlersiniz. Başka yerden emir alanlara dur dediniz. Bu birilerini rahatsız etti. Bunlar fazla oldu dendi. Parti kapatma davaları süreci başladı. Ne badireler atlattık. Gezi, 17-25 Aralık süreci yine de başarılı olamadılar. Bu parti birilerinin partisi değil. Milletin partisi. Millette 12 yıldır sahip çıkıyor. Hepinizi kutluyorum. Bu makam ve mevkilerin kalıcı olmadığını biliyorum. Görev süresince sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz ve daha da çok çalışmalıyız. Menemen’in AK Parti hizmetlerine ihtiyacı var. Yine de oy versin vermesin tüm ilçelere hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“12 yıldır Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerin 3 katını yaptık”

Daha sonra konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “12 yıl önce erdemliler hareketi olarak başlayan bu kutlu yolda ayağımıza çelme çakmak için her türlü fitne fesadı kullanıyorlar. Uyanık olacağız. Liderimize, başbakanımıza ve milletvekillerimize layık olmak için çok daha fazla çalışacağız. Allah bize Fatih Sultan Mehmet gönderdi ki liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. 12 yıldır Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerin 3 katını yaptık. Yetti mi. Tabii ki yetmez. Daha çok yapacak işimiz var. Çünkü biz milletin özüyüz. Menemen’i ayağa kaldıralım. 2015 seçimlerinde milletvekili sayımızı 20’ye ulaştıralım. AK Parti hizmet bayrağını dikelim. Bu insanların hizmete ihtiyacı var”  diye ifade etti.

 

 

“Millete güvendik, millete inandık”

Son olarak eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, AK Parti`nin genç bir parti olduğunu ama kısa sürede önemli başarılar ve 9 seçim kazandığını söyledi.

Milletin duası ve desteğiyle güçlenen AK Parti`nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın vizyonuyla bugünlere geldiğini ifade eden Binali Yıldırım, “Gerçek bir başarı efsanesi burada. Biz millete güvendik, millete inandık.  2023 hedefi yolunda aynı azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“12 yıla 90 yılın 3 katı hizmet sığdırdık”

AK Parti kadrolarının hizmet için yarıştığını ancak sen-ben kavgası da yapmadıklarını dile getiren Yıldırım, "Bu davanın bugünlere gelmesi, 12 yıla 90 yıllık hizmetin 3 katı hizmetin sığdırılması sayılı kardeşlerimizle olmadı. Bu başarının arkasında sayısız vatandaşımız var. Bu davaya, gönlünü koymuş isimsiz kahramanlara selam ediyoruz" diye konuştu.

“Hazine kimin hazinesi”

İzmir`in CHP`ye oy verdiğini, ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin İzmirlinin sesine, feryadına kulak tıkadığını ifade eden Yıldırım, ayrıca hizmette partizanlık yapıldığını söyledi. Yapılan işleri mahkemeye götürüp mahkemeyi su yolu yaptıklarını belirten Yıldırım, “Hazine malları sorun oldu. Hazine kimin hazinesi” sorusunu yöneltti.

“Çevreyolunu da,  İZBAN`ı da bitirdik” diyen Yıldırım, “30 Marttan sonra ilk icraatları oturmuş toplu ulaşım sistemini bozmak oldu. Bozmakta bunların eline kimse su dökemez. Aktarma dediler, işi içinden çıkılmaz hale getirdiler. Çinlilerin bile aklı ermiyor" dedi.

“Koyundere-Menemen Çevre Yolu 2016`da hizmete açılacak”

AK Parti`nin ise hizmete devam ettiğini söyleyen Binali Yıldırım, Sasalı- Koyundere arasını bitirdiklerini, Koyundere-Menemen Çevre Yolu`nu 2016`da hizmete açacaklarını dile getirdi.

“2015 seçimlerinde ben yokum"

Milletin yıllardır kendi iradesine sahip olmayan, zoru görünce kaçan, vesayet rejimini savunanlardan çok çektiğini kaydeden Binali Yıldırım, şöyle konuştu: “Kasım 2002 bir dönüm noktasıdır. AK Parti iktidarıyla buluşma günüdür. O günden bu yana yolculuğumuz devam ediyor, edecek. Cumhurbaşkanımızı seçtikten sonra bu vesayet ekibi tekrar ümitlendiler. Ellerini ovuşturmaya başladılar, `AK Parti birbirine düşecek` dediler ama orada da hayal kırıklığı yaşattık. AK Parti kendine yakışan en güzel işi yaptı. Bir demokrasi erdemini gösterdi. Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde görevi yeni Genel Başkan Ahmet Davutoğlu`na teslim ettik, yola devam kararı aldık. Şimdi de 2015 seçimlerine hazırlanıyoruz. 2015 seçimlerinde ben yokum ama AK Parti neferi olarak buradayım. Kınık`tan Beydağ`a, Kemalpaşa`dan Selçuk`a 30 ilçede bin 500 mahallede beraber olacağız”

“Cemaatlerin görevi ülke yönetimi değil”

Cemaat konusuna da değinen Yıldırım, “Bizim inançlı insanlarımızla hiçbir derdimiz olamaz. Yıllarca dinimizin, diyanetimizin daha güzel yaşanması, insanların ihtiyaçlarının karşılanması için bütün gücümüzle çalıştık. Bütün derneklere, cemaatlere eşit derecede destek olduk ama bir şeyin hepimiz farkında olmamız lazım. Cemaatlerin görevi irşat etmektir, ülkeyi yönetmeye heveslenmek asla değildir. Yönetecek siyasettir. Eğer siz bunu unutur boyunuzdan büyük işlere kalkarsanız ülkenin seçilmiş başbakanını alaşağı etmeye çalışırsanız cevabını alırsınız. İnşallah uslanmışlardır” dedi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir gider hesap cetveli okundu. Raporlar oybirliğiyle ibra edildi. Mevcut yönetim ibra edildi. Tahmini bütçe okundu, oylandı,  oy birliğiyle kabul edildi. Ardından seçime geçmek için divana ulaşan tek liste okundu. Başka liste olmayınca İlçe Seçim Kurulu nezdinde kapalı olarak seçimlere geçildi. Divan görevini sandık kuruluna devretti.  400 delegeden 214 delegenin oy kullandığı seçim sonucuna göre;

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu:

İlçe Başkan Adayı: Mithat Çetin

Yönetim Kurulu asil üyeler:  Ömer Tanır, Yılmaz Ülker, Pelin Yayalar, Aydın Pehlivan, Nebiye Karaoğlu, Arif Bulut, Mustafa Furuncu, Mehmet Ali Akparlak, Mehmet Zeki Turgut, Levent Topal, Ahmet Acun, Emre Yağcıköseoğlu, Yücel Ar, Gökhan Durmaz, Reşit İnce, Melike Bakırseren, Fehim Daş, Barış Deniz Şuay, Halil Yılmaz, Erhan Öztürk, Nazire Şenol, Sevil Karcı, Cumhur Kırlı, Ömer Nurullah Değirmenci, Sadettin Şendur, Burhanettin Aydın, Faize Güzelcan, Melike Avcı, Erdal Tomokin

Haber: S. Derya BOSUT

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Köy Enstitülerinden Doğan Edebiyat” Çalıştayı, BAŞARIYLA SONUÇLANDI
 
Talih Kuşunuz Menemen PTT'den olsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen Belediye Başkanı Şahin:  Önseçim olmazsa olmaz”
Menemen Belediye Başkanı Şahin: Önseçim olmazsa olmaz”
CHP Parti Meclisi Üyesinden Örgüte Ziyaret
CHP Parti Meclisi Üyesinden Örgüte Ziyaret
Ekim Meclisi'nde Stratejik Plan, Bütçe ve Garaj görüşmeleri gergin geçti
Ekim Meclisi'nde Stratejik Plan, Bütçe ve Garaj görüşmeleri gergin geçti
Menemen AK Parti Kongreye Gidiyor Delege Seçimleriyle Start Verilecek
Menemen AK Parti Kongreye Gidiyor Delege Seçimleriyle Start Verilecek
CHP İzmir Milletvekili Susam'dan  İLÇE ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
CHP İzmir Milletvekili Susam'dan İLÇE ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Foça CHP'de 91. Yıl Coşkusu
Foça CHP'de 91. Yıl Coşkusu
Başkan Kocaoğlu'ndan  portatif tribün” açıklaması
Başkan Kocaoğlu'ndan portatif tribün” açıklaması
DEVLET, 15 AĞUSTOS'TAN BERİ ASKIYA ALINDI
DEVLET, 15 AĞUSTOS'TAN BERİ ASKIYA ALINDI
Başkan Şahin, Yeni Dönemin İlk Ders Zilini Çaldı
Başkan Şahin, Yeni Dönemin İlk Ders Zilini Çaldı
Sanatkarlarda Hijyen Eğitimi Seferberliği
Sanatkarlarda Hijyen Eğitimi Seferberliği
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın